Værkstedet

Når jeg får en idé til et æg, starter jeg med at finde netop det æg, der passer til formålet. Ud over størrelsen har faconen på ægget også en stor betydning. Og ja - æg har forskellig facon. Og æg er lige som vi mennesker - der findes ikke to, der er helt ens.

Jeg tegner min idé op på ægget og finder de rigtige udskæringer, der skal til for at det kan fungere, som jeg gerne vil have det til. 

Selve udskæringen foretager jeg med et tandlægebor og andet kirurgisk udstyr. Derved kan jeg skære ganske fint og præcist i ægget, uden at det går i stykker - for det meste i hvert fald. Det sker, at æggeskallen knækker og at jeg må starte forfra. 

Når ægget er skåret ud, dekorerer jeg de enkelte stykker og sætter de enkelte dele sammen. Den endelige finish kan jeg først udføre, når ægget er samlet, og jeg kan se det samlede udtryk.

Det kan tage flere uger og op til måneder at gøre et æg færdigt. Det afhænger meget af, hvor mange udskæringer ægget har og hvor detaljeret dokorationen er. Er der mange perler og sten på ægget, tager det lang tid - disse sætter jeg på en efter en.

Æggene jeg anvender er strudseæg, hønseæg, gåseæg, vakelæg, andeæg, emuæg. Størrelsen og faconen afgør, hvilket æg jeg vælger til den konkrete idé.

   
April 2015

På en dejlig forårsdag i april sidder jeg ved mit "hønsehus" og sliber æg. Æggene sliber jeg med et diamantbord og for at beskytte lungerne mod det kalkstøv, der blæser op, når jeg sliber æggene, har jeg maske på. Sliber jeg æggene indendørs, bruger jeg udsugning, der opfanger kalkstøvet. 

I det æg, jeg sliber på billeder, kommer der en diamant i hver ring, og en safir som øjne i fuglene. 

  
  

Solnedgang

Da solen gik ned, fangede jeg dette fantastiske billede af solnedgangen.